SCENSKA AUTENTIČNOST – radionica 

Pozivamo sve one koje zanima scena, koji se bave glumom, pjevanjem, plesom ili žele istražiti razne vidove bivanja na sceni da se prijave na našu radionicu. U dva dana intenzivnog rada dvoje profesionalaca će kroz vježbe glasa i govora, tijela i pokreta, dijeliti svoje iskustvo iz glumačke prakse. Polaznici će kroz dinamične i interaktivne vježbe proširiti doživljaj vlastitih mogućnosti izražavanja kroz glas i pokret. Na radionici se vježba i propituje scenska prisutnost, autentičnost glasa i tijela na sceni, susret discipline i kreativnosti.

Voditelji radionice su Jelena Miholjević i Boris Barukčić.

Boris Barukčić je rođen 1992. godine u Banja Luci, odrastao u Daruvaru, a živi i radi u Zagrebu. S 10 godina počinje se igrati kazališta. 2010. seli u Zagreb gdje studira Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu i pohađa školu glume u Studiju Kubus, no 2014. napušta studij i upisuje Glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Diplomirao je 2020. godine s radom Gluma = Sport + Glazba te je proveo pola godine na stručnoj praksi u Amsterdamu u kazališnoj kompaniji Ism & Heit // Studio Julian Hetzel.

U svom radu u kazalištu, na filmu i pred mikrofonom surađuje s raznovrsnim umjetnicima i djeluje kao autor, glumac, performer i plesač. I dalje ulaže u svoj razvoj i izvedbeno obrazovanje sudjelujući na raznim radionicama u kojima se upoznaje s novim tehnikama i pristupima izvedbe, a od 2021. volontira na Akademiji kao asistent na katedri Scenskog pokreta.

Jelena Miholjević kazališna je, televizijska, filmska i radijska glumica, a ima iza sebe i niz sinkronizacija animiranih filmova. S velikim interesom bavi se radom s mladim ljudima, profesionalcima i budućim glumcima, a i svima koji žele produbiti i podijeliti svoje znanje o bivanju na sceni, istražiti glumački proces. Vodi radionice i školu glume u organizaciji “Prozor u TV”. Do 1995. godine je članica ansabla Teatra &TD, a od tada je u anasablu GDK „Gavella”. Surađuje s Radioteatrom, Teatrom De Facto, kazalištem Moruzgva, teatrom Rugantino. Dobitnica je niza nagrada za glumačka ostvarenja( Nagrada hrvatskog glumišta, nagrada Vladimir Nazor…)a i odlikovana je redom Danice Marka Marulića za zasluge u kulturi.

Mišljenja je da proces rada na svom glumačkom biću nikada ne prestaje.

Prijave na radionicu primaju se putem e- maila do 25.1. na: vanda@prozorutv.hr

Broj mjesta na radionici je ograničen.

Molimo vas da u prijavi navedete vaše podatke za kontakt: ime i prezime, e- mail i broj mobitela kao i nekoliko riječi o tome čime se bavite i zbog čega vas zanima radionica.


Termini radionice: biti će objavljeni uskoro

CIJENA RADIONICE: 70 €/ 527,42 kn Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Prijave otvorene do 3.2.2022.