TEČAJ ANIMACIJE – ONLINE

Kroz tromjesečni intenzivni tečaj polaznici će se teorijski i praktično educirati u području animacije, od samih osnova do naprednijih tehnika.

Nakon edukacije moći će naučeno samostalno primjenjivati u svojem budućem kreativnom i profesionalnom radu. Usvojit će različite tehnike potrebne za izradu digitalnog sadržaja, koje će moći uspješno primjenjivati i u ostalim područjima svoga rada, što je sve češći zahtjev u današnjem suvremenom poslovanju.

Tečaj je namijenjen svima koji žele uspješno ovladati tehnikama animacije, ali je isto tako koncipiran da predstavlja dobru pripremu za prijemni ispit za Studij animiranog filma. Uključuje izradu digitalnog sadržaja mape (kratki animirani film, animacijske vježbe, koncepti i dizajn karaktera likova, plakati, pozadine, fotografije, kolaži…) koja je prvi korak u selekciji za upis na taj studij.

Finalni produkt tečaja je kratki animirani film svakog polaznika.

Tečaj je namijenjen svima zainteresiranima za usvajanje tehnika u animaciji i naprednih programa, kao i kandidatima za likovnu akademiju (priprema digitalnog dijela mape).

Edukacija se odvija u grupi, ali tijekom tečaja prema svakom polazniku provodit će se i individualan pristup prema njegovoj razini znanja i iskustvu.

Program se provodi kroz sedam cjelina:

  1. Povijest animiranog filma i uvod u animacijske tehnike
  2. Filmski planovi i struktura filma
  3. Pisanje scenarija i crtanje storyboarda
  4. Izrada model liste i odabir animacijske tehnike (crtana animacija, stop animacija ili motion graphics)
  5. Animacija
  6. Upoznavanje s programima za animaciju
  7. Montaža slike i zvuka

Za realizaciju tečaja animacije potrebno je deset polaznika.


Početak jesenskog ciklusa: 14. rujan, tromjesečni ciklusi počinju po formiranju grupa
75 punih sati, 2x tjedno po 3 sata + konzultacije

CIJENA TEČAJA: 3.000,00 kn
Mogućnost plaćanja u dvije rate.
Grupe se formiraju i program se prilagođava prema znanju i dosadašnjem iskustvu polaznika.

Prijave otvorene

O voditeljici

Antonija Veljačić nezavisna je animatorica koja živi i radi u Hrvatskoj. Studirala je animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2014. godine radila je na brojnim animiranim projektima, uglavnom u tehnici 2D-animacije i lutka-filma.

U suradnji sa Zagreb filmom vodi edukativnu radionicu Mala škola crtanog filma za djecu i odrasle te održava radionice za djecu diljem Hrvatske.

Prijavnica za tečaj