PR I MEDIJI- jednomjesečni intenzivni tečaj

U ožujku nastavljamo s našim intenzivnim tečajem PR I MEDIJI. Komunikacijske procese i današnje digitalno okruženje sve više karakteriziraju izrazita dinamičnost, multidisciplinarnost te novi mediji, a neovisno o tome je li riječ o kreativnim ili umjetničkim radovima, start-up tvrtkama, nezavisnim projektima ili individualnim programima, uključivanje se čini neizbježnim. Međutim, i najpametnije ideje, odlični projekti i smjele vizije neće biti od koristi ako ciljna skupina nije s njima upoznata. Zanimljiva priča i dobra komunikacija mogu vrlo lako izazvati simpatije publike i pobuditi interes medija. To se dodatno može potkrijepiti osobnom komunikacijom na društvenim mrežama. Stoga, ako se na PR oslanjate na samom početku svoje ideje ili projekta, imat ćete bolju poziciju za uspostavljanje kvalitetnih odnosa.

U komunikaciji često sudjeluje velik broj ljudi raznovrsnih vještina i umijeća, različitih zanimanja i kao takav komunikacijski je proces nepredvidiv i rizičan te ovisan o društvenim, tehnološkim, estetskim i subjektivnim čimbenicima. Na ovom tečaju spoznat ćete više o proaktivnim odnosima s medijima, kako započeti s PR-om, koji su prvi nužni koraci, na što sve morate paziti i kada će vaša tema stvarno postati relevantna. Naglasak ćemo staviti i na strateško komuniciranje, odnose s ključnim medijima, pripremu medijske prezentacije, krizno komuniciranje, upoznati se s alatima i metodologijom za analizu sadržaja i korištenje tehnikama storytellinga te istaknuti ulogu novih medija u suvremenoj komunikaciji.

Program vodi stručnjak za odnose s javnošću Dalibor Jakus, a osmišljen je kao intenzivan tečaj u trajanju od mjesec dana – osam susreta (2x tjedno) po 120 minuta. Polaznici će imati priliku kroz dvije faze programa dobiti teorijski i praktični uvid u komunikacijske i medijske procese, pripremiti se za nastupe, osmisliti kampanje za vlastite projekte, naučiti o novim trendovima u komunikaciji te iz prve ruke čuti iskustva gostujućih predavača.

Tematske cjeline koje će biti obuhvaćene u prvom dijelu:

  1. Uvod u odnose s javnošću
  2. Strateško komuniciranje i medijske kampanje
  3. Alati i metode u komunikaciji s medijima
  4. Kreiranje poruka i segmentacija publike
  5. Vizualna komunikacija i storytelling
  6. Novi mediji i prezentacija

Drugi dio programa osmišljen je kao praktikum na kojem će polaznici detaljno izraditi materijale za medijsku prezentaciju, osmisliti komunikacijske i akcijske planove, savladati tehnike pripovijedanja te pripremiti medijske kampanje za vlastite projekte.

Prijavite se na vanda@prozorutv.hr


Početak proljetnog ciklusa: 12. ožujak 2024. (ili kad se formira grupa s minimalnim brojem polaznika)

8 termina (2 x tjedno) – 120 minuta po terminu
Dodatne upute i konzultacije s mentorom između susreta.

CIJENA TEČAJA: 200

Prijave su otvorene

O voditelju

Dalibor Jakus je stručnjak za odnose s javnošću specijaliziran za stratešku komunikaciju, odnose s medijima i storytelling. Ima više od 15 godina iskustva u komunikacijama i odnosima s javnošću u PR agencijama iz područja kulture i ICT-a. Voditelj je službe za odnose s javnošću Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb, 25 FPS-a, Kino Kinoteke, Festivala prvih, publicist za dokumentarne filmove, voditelj odnosa s javnošću kazališnih i umjetničkih organizacija na nezavisnoj sceni, te surađuje s brojnim umjetnicima i institucijama u kulturi. Urednik je bloga, voditelj radionica na temu komunikacija u kulturi, autor brojnih stručnih i novinskih članaka iz područja odnosa s javnošću, kulture, novih medija i komunikacijskih znanosti, te predavač iz područja komunikacija i medija.