UVOD U CHUBBUCK TEHNIKU / TEHNIKU GLUME ZA FILM I TELEVIZIJU

Intenzivna radionica s Adamom Davenportom

Nakon iznimno uspješne radionice u listopadu, ponovo organiziramo radionicu Chubucck tehnike. Moguće je sudjelovati jedan dan na radionici- Chubbuck 1 (10. 2.) , ili dva dana (10. i 11. 2.)kroz koje će biti pokriveni modusi Chubbuck 1 i Chubbuck 2. Za polaznike radionice u listopadu nastavak je u nedjelju 11.2.

Chubbuck tehnika je metoda filmske glume kojom glumci istražuju svoja osobna iskustva kroz koja stvaraju autentičnu povezanost s emocijama lika te prirodniju i snažniju izvedbu.

Subota 10. 2./ 13- 20 h

Nedjelja 11. 2./ 10- 16 h

lokacija: Studio Ilica, Ilica 61

Cijena jednodnevne radionice: 100 €

Cijena dva dana radionice: 150

Prijave na: vanda@prozorutv.hr

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj jedinstvenoj radionici za profesionalne i amaterske glumce, pod vodstvom Adama Davenporta, iskusnog glumca i redatelja, certificiranog za podučavanje Chubbuck tehnike.

Sudionici će dobiti scenu iz filma ili televizijske emisije na engleskom jeziku da pripreme prije radionice, na kojoj će tu scenu izvesti pred Adamom, prije nego što ju on preradi koristeći Chubbuck tehniku. Na ovoj radionici će glumci naučiti kako koristiti unutarnji monolog i druge tehnike da ojačaju svoj pristup pred kamerom u radu za film i televiziju- kroz tijelo, glas i um. To su isti alati koje koriste i dobitnici Oscara Brad Pitt, Halle Berry i Charlize Theron.

Korištenjem tehnike Chubbuck, temeljene na međunarodnom bestseleru The Power of The Actor legendarne profesorice glume Ivane Chubbuck, glumci će naučiti kako u lik preslikati svoje vlastite potrebe i životna iskustva. Ovaj pristup glumi olakšava glumcima da se povežu sa svojim likom na dubljoj razini. Osjećaj boli motivira nas da proaktivno učinimo nešto kako bismo je prevladali. U ovoj tehnici glumci koriste svoju vlastitu osobnu bol, nesigurnost, traume i strahove kako bi vjernije utjelovili lika kojeg glume. Na taj način lik postaje privlačniji za gledanje i bliži publici. Stvara se lik koji potiče gledatelje i daje im nadu, čime glumu čini katarzičnim i ljekovitim iskustvom. Ova tehnika je najviše koristi kao snažan alat koji glumcima koristi u otkrivanju svog unutarnjeg života na filmu/ televiziji. Baš iz tog razloga ovu tehniku u svom radu koristi toliki broj Oskarom nagrađenih ili nominiranih glumaca; Brad Pitt, Charlize Theron, Halle Berry, Jared Leto, Sylvester Stallone, Sharon Stone, James Franco i Jake Gyllenhaal i mnogi drugi.

Svi sudionici će raditi vježbu pisanja emocionalnog dnevnika- instinktivnu vježbu pisanja koja glumcu nudi moćan i učinkovit način da lako i brzo pristupi svojoj podsvijesti i pronađe događaje i ljude iz svog osobnog života koji im kroz tu metodu koriste kao stenografski okidači za upotrebu u njihovom radu na sceni.

O VODITELJU RADIONICE:

Adam Davenport je osnivač i umjetnički direktor Međunarodnog glumačkog studija (TIAS), kroz koji predvodi kontinuirane radionice u Beogradu, Budimpešti i Pragu nadgledajući edukaciju više od 100 glumaca u Europi, uključujući Jelenu Gavrilović, Anu Geislerovu, Katu Dobo, Slavena Došlo, Anastasiu Everall I druge. Pomogao je glumcima iz regije osigurati uloge u međunarodnim produkcijama, poput The Crown za Netflix, i druge studijskie projekte za Universal, Sony, Amazon Prime i Legendary Pictures.

Diplomirao je na Sveučilištu Yale, član je Nacionalnog saveza učitelja glume i jedini učitelj glume u regiji certificiran za podučavanje Chubbuck tehnike. Član je BAFTA-e i Europske filmske akademije. S 26 godina postao je najmlađi redatelj primljen u Actors Studio. Deset godina je radio s dobitnicom Oscara i Emmyja Melissom Leo, igrajući ključnu ulogu u njezinom osvajanju Oscara 2011. za najbolju sporednu glumicu u filmu The Fighter. Dobitnik je i nagrade Panavision New Filmmaker.